SG2 Design
CLIFTON HILL STUDIO. Melbourne, Australia, 2010.

This project was done with Archiforma and involved the addition of a new detached studio space with single garage, located at the rear of an existing dwelling in North Terrace, which the proposed studio fronts onto.

The existing house lies within a heritage overlay that is surrounded predominantly by period homes. The site is double-fronted and narrows towards the rear to become almost triangular in form. The proposed studio maximises space by stretching from boundary to boundary, yet respects neighbouring setbacks.

The studio space on first floor is accessed from the rear courtyard via an external staircase and opens out onto a private terrace facing the street. Cor-ten steel cladding and recycled red bricks are the primary materials that provide a contemporary appearance, which also respects the surrounding context.


©2014 Sebastiano Ghezzi

Site by JamstaGrafix