SG2 Design
BOVISA UNIVERSITY CAMPUS. Milano, Italy, 1999.
slide show gallery

I was part of the project team while working at Ishimoto Architectural & Engineering Firm in Tokyo, Japan, for an international competition to design a new University campus for the 'Politecnico di Milano', in Bovisa. The project was the winning scheme.

The design concept for the campus was basically to create a city within city, where the site transforms from a place of energy production into a place of intellectual production. Landscape plays an important part, where a series of canals are created that make reference to Milan's famous 'navigli' , used for the flow of people and information. Functional islands and break-out spaces branch off the canals and help create a more human scale to an otherwise vast and massive context. The gasometers are transformed into multi-purpose spaces and an open air auditorium.


©2014 Sebastiano Ghezzi

Site by JamstaGrafix